Bezlepkové muffiny s čokoládou
Ingredience
- bezlepková mouka: 150 g
- cukr krupice: 50 g
- prášek do bezlepkového pečiva: 1 KL
- vejce: 1 ks
- máslo: 40 g
- mléko: 100 ml
- kvalitní čokoláda: 80 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bezlepkové muffiny s čokoládou - recept
Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslo rozpustíme a necháme mírně vychladnout. V míse smícháme máslo, mléko a vejce. V jiné míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva a sypkou směs postupně vmícháváme k ostatním ingrediencím. Nakonec do těsta vmícháme čokoládu nakrájenou na drobné kostičky.
Do plechu na muffiny vložíme formičky a vzniklé tekuté těsto do nich nalejeme. Bezlepkové muffiny s čokoládou pečeme 20 - 25 minut v předehřáté troubě.
Do muffinů můžeme podle chuti přidávat namleté nebo nasekané oříšky, čerstvé nebo sušené ovoce a další ingredience.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.