Pastináková polévka
Ingredience
- pastinák: 250 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- řapíkatý celer: 1 ks
- olej: 2 PL
- smetana: 50 ml
- zeleninový vývar: 600 ml
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pastináková polévka – recept
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Očistíme také cibuli, celer a pastinák, vše nakrájíme na libovolné kousky. V hrnci rozehřejeme olej, na něm opečeme česnek, cibuli a řapíkatý celer. Přidáme pastinák, krátce orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Pastináková polévka se pak vaří asi 15 minut.
Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem, přidáme smetanu na zjemnění a krátce prohřejeme. Pastináková polévka se podává s krutony z pečiva a ozdobená nasekanou pažitkou nebo petrželkou, kolečka pastiňáků můžeme také opražit na pánvi a posypat jimi polévku.
Tip: Pastináková polévka se může okořenit také koriandrem nebo mletým chilli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.