Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jablečný koláč s pudinkovou náplní Dezerty
04. 08. 2022 Přečteno: 2570x

Jablečný koláč s pudinkovou náplní

Ingredience
- +
  • měkké máslo (na těsto): 250 g
  • polohrubá mouka : 600 g
  • kypřící prášek do pečiva: 1 balíček
  • vanilkový cukr : 2 balíčky
  • moučkový cukr : 80 g
  • vajíčka : 2 ks
  • polotučné mléko (na krém): 500 ml
  • vanilkový pudink v prášku (na krém): 2 balíčky
  • měkké máslo (na krém): 250 g
  • vaječné žloutky (na krém): 2 ks
  • cukr krystal (na krém): 150 g
  • jablka: 1 kg
  • měkké máslo (na jablkovou náplň) : 2 PL
  • mletá skořice dle chuti
  • cukr dle chuti (do jablek)
  • voda : 250 ml
  • vanilkový pudink v prášku (do jablkové náplně) : 2 balíčky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jablečný koláč s pudinkovou náplní – recept

Z měkkého másla, mouky, vajec, vanilkového i moučkového cukru a kypřícího prášku vypracujte hladké homogenní těsto. To rozdělte na tři stejně velké bochánky. Každý z nich vyválejte na plát a upečte ve vyhřáté troubě (cca 15 minut, při 180 °C). Až budou korpusy hotové, vyjměte je a nechte zchladnout. Mezitím si uvařte pudink z mléka, vaječných žloutků a cukru. Až trochu vychladne, zapracujte do něj pomocí mixéru měkké máslo – tak vznikne vanilkový pudinkový krém. Dále si připravte i jablečnou náplň, a to tak, že v hrnci povaříte loupaná a nahrubo strouhaná jablíčka spolu s cukrem, skořicí a vodou, v které jste rozmíchali vanilkové pudinky v prášku.

Nakonec se pusťte do kompletování koláče. Na spodní plát naneste jablečnou náplň, tu pak přikryjte druhým plátem a na něj naneste pudinkový krém. Nakonec vše završte třetím plátem a máte hotovo. Nechte v chladu ztuhnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_26546214_xs.jpg Dezerty

Obrácený jablečný koláč

Kulatou formu vymažeme tukem. Na dno formy naskládáme plátky jablek, které posypeme ½ hrnku cukru, citronovou kůrou, muškátovým oříškem, skořicí a pokapeme citronovou šťávou. Poprášíme jablka lehce moukou a…

fotolia_171812544_xs.jpg Dezerty

Jablečný štrúdl z listového těsta

Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a posypeme nastrouhanou tatrankou. Oloupeme jablka a nastrouhaná je poklademe na těsto, od vzdálenějšího kraje si necháme pár cm mezeru, ať se dá štrůdl dobře…

Tip na recept

Pražma na bylinkách

Pražma na bylinkách

Do hrníčku dáme olivový olej, do kterého vmícháme sůl, pepř, nadrobno nasekanou bazalku, rozmarýn, lístky tymiánu a nastrouhanou citronovou kůru. Pražmu dobře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůžu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Květákové pyré

Přílohy: Květákové pyré

Květák rozdělíme na růžičky a odstraníme tvrdé košťály. Růžičky květáku vložíme do vroucího zeleninového vývaru a…

Linecké opičky

Vánoční cukroví: Linecké opičky

Z ingrediencí na košíčky vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici vychladit. Těsto rozdělíme na…

Zapečená dýně hokkaido

Přílohy: Zapečená dýně hokkaido

Nejprve dýni hokaido zbavíme jader a důkladně očistíme, ale neloupeme. Následně nakrájíme na větší kousky a ty…

Hruškový kompot

Ostatní: Hruškový kompot

Hrušky si připravíme zralé, ale raději tvrdší, bude se nám s nimi lépe pracovat a budou i chutnější. Oloupeme je,…