Jablečný štrúdl z listového těsta
Ingredience
- listové těsto: 1 ks
- jablka: 5 - 6 ks
- tatranka
- cukr krystal
- skořice
- podle chuti rozinky nebo ořechy
- mouka na podsypání
- vajíčko
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jablečný štrúdl z listového těsta – recept
Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a posypeme nastrouhanou tatrankou. Oloupeme jablka a nastrouhaná je poklademe na těsto, od vzdálenějšího kraje si necháme pár cm mezeru, ať se dá štrůdl dobře zamotat. Jablka zasypeme cukrem, skořicí, přidáme podle chuti ořechy a rozinky a můžeme znovu zasypat tatrankou. Štrúdl zabalíme a pořádně přitiskneme kraje, aby se nerozpadly a nevytekla jablka. Štrúdl nakonec na pár místech propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkema pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova.
Jablečný štrúdl z listového těsta po vychladnutí na talíři zasypeme moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.