Roštěnky Esterházy
Ingredience
- hovězí roštěná: 400 g
- červené papriky: 1 ks
- cibule: 1 ks
- sladká červená paprika: 1 KL
- pálivá červená paprika: 1 KL
- 1 sklenice červené víno: 80 ml
- zakysaná smetana: 30 ml
- hovězí vývar: 200 ml
- sádlo: 1 PL
- hladká mouka
- lžíce citronové šťávy
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Roštěnky Esterházy – recept
Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou papriku. Zaprášíme moukou, oběma paprikami, zalijeme horkým vývarem a přidáme roštěnky. Dusíme pod pokličkou doměkka. Na závěr přidáme citronovou šťávu s vínem a zakysanou smetanou.
Roštěnky Esterházy můžeme podávat s rýži, bramborami nebo pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.