Plněné hovězí závitky
Ingredience
- hovězí plátky ze zadního: 300 g
- vejce: 2 ks
- anglická slanina: 50 g
- cibule: 1 ks
- plnotučná hořčice: 2 KL
- hovězí vývar: 400 ml
- sádlo: 1 KL
- olej: 1 KL
- máslo: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plněné hovězí závitky - recept
Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se dozvíte v receptu na míchaná vajíčka. Smetanu však v tomto případě vynecháme. Vajíčka necháme vychladnout.
Maso potřeme z jedné strany hořčicí, položíme plátek slaniny a rozprostřeme míchaná vajíčka. Plátky zarolujeme a ovážeme nití nebo zajistíme párátky.
Plněné hovězí závitky necháme zprudka orestovat na rozehřátém sádle ze všech stran dozlatova, vyjmeme a ve výpeku orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli dotmava. V polovině restování cibule přidáme i nadrobno nakrájený zbytek anglické slaniny. Vrátíme závitky, zalijeme horkým vývarem, přidáme malou lžičku hořčice a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C přikryté asi na 1 a půl hodiny.
Závitky vyjmeme, šťávu rozmixujeme, podle potřeby zredukujeme a dochutíme solí a pepřem. Plněné hovězí závitky se podávají s rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.