Hovězí loupaná plec
Ingredience
- hovězí loupaná plec: 400 g
- hovězí vývar: 500 ml
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- cibule: 1 ks
- rajčatový protlak: 15 g
- loupaná rajčata: 100 g
- hřebíček: 3 ks
- celá skořice: 1 ks
- perníkové koření: 1 KL
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí loupaná plec – recept
Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata). Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata z plechovky, hřebíček, skořici a pár minut restujeme. Poté zalejeme vývarem a přivedeme k varu. Hrnec z plotny odstavíme. Vložíme do něj zpět maso, přidáme perníkové koření.
Poté dáme maso do trouby vyhřáté na 100 °C, kde maso pod poklicí pečeme asi 8 hodin. Poté zvýšíme teplotu na 150 °C a pečeme odekryté asi 30 minut. Maso vyjmeme a omáčku přecedíme přes cedník. Poté ji v hrnci redukujeme na požadovanou konzistenci. Na závěr omáčku dochutíme solí, pepřem případně perníkovým kořením a máslem na zjemnění.
Hovězí loupaná plec skvěle chutná s glazovanou karotkou, bramborami nebo těstovinami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.