Hovězí játra na cibulce
Ingredience
- hovězí játra: 400 g
- cibule: 1 ks
- sádlo: 1 KL
- hladká mouka: 1 PL
- hovězí vývar: 150 ml
- pažitka: 1 PL
- kopr: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí játra na cibulce - recept
Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem. Dusíme doměkka asi 20 - 25 minut (podle velikosti kousků), podle potřeby přidáme vývar, ale jen tolik, aby se játra nepřipalovala. Podle chuti osolíme, opepříme.
Hovězí játra na cibulce na talíři můžeme posypat pažitkou a čerstvým koprem. Podáváme s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.