![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Květákový nákyp](/img/clanky/32ec253c108421435af43d7c1cce039f/fotolia_94102586_xs.jpg)
Květákový nákyp
Ingredience
- květák: 300 g
- tvrdý sýr: 150 g
- šunka: 100 g
- vejce: 2 ks
- mléko: 200 ml
- mouka: 1 PL
- česnek- stroužky: 1 ks
- máslo: {1 PL}
- sůl
- pepř
- bylinky
- tuk na vymazání pekáče
- strouhanka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květákový nákyp – recept
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a ve vroucí vodě povaříme. Poté jej pokrájíme na menší kusy a necháme okapat. Smícháme mléko s moukou, žloutky, šunkou, polovinou nastrouhaného sýru, prolisovaným česnekem a posolíme. Vše důkladně rozšleháme a vmícháme nakrájený květák. Do této směsi přidáme tuhý sníh z bílků.
Pekáč vymažeme tukem a naplníme směsí. Na květákový nákyp rozložíme velmi tenké plátky másla a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut. Poté posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra, strouhankou a dopečeme dozlatova.
Květákový nákyp můžeme podávat buď samostatně, nebo s bramborem či zeleninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.