Květákový nákyp
Ingredience
- květák: 300 g
- tvrdý sýr: 150 g
- šunka: 100 g
- vejce: 2 ks
- mléko: 200 ml
- mouka: 1 PL
- česnek- stroužky: 1 ks
- máslo: {1 PL}
- sůl
- pepř
- bylinky
- tuk na vymazání pekáče
- strouhanka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květákový nákyp – recept
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a ve vroucí vodě povaříme. Poté jej pokrájíme na menší kusy a necháme okapat. Smícháme mléko s moukou, žloutky, šunkou, polovinou nastrouhaného sýru, prolisovaným česnekem a posolíme. Vše důkladně rozšleháme a vmícháme nakrájený květák. Do této směsi přidáme tuhý sníh z bílků.
Pekáč vymažeme tukem a naplníme směsí. Na květákový nákyp rozložíme velmi tenké plátky másla a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut. Poté posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra, strouhankou a dopečeme dozlatova.
Květákový nákyp můžeme podávat buď samostatně, nebo s bramborem či zeleninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.