Krůtí maso zapečené s květákem a brokolicí
Ingredience
- krůtí prsa: 150 g
- květák: 200 g
- brokolice: 100 g
- žampiony: 2 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- vejce: 2 ks
- mozzarella: 50 g
- čedar: 50 g
- muškátový oříšek - mletý
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí maso zapečené s květákem a brokolicí - recept
Brokolici s nakrájeným květákem vložíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Poté zeleninu scedíme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli a žampiony nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli a žampiony. Přidáme nasekaný česnek a krůtí maso, které necháme zatáhnout. Vejce prošleháme vidličkou, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme muškátový oříšek. Mozzarellu nakrájíme na plátky a čedar nastrouháme.
Krůtí maso přidáme do zapékací mísy k zelenině, vlijeme vajíčka a promícháme. Poklademe plátky mozzarelly a zasypeme čedarem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Necháme zapékat zhruba 10 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.