![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Krůtí maso zapečené s květákem a brokolicí](/img/clanky/50b6ec13a5428f582b5dc7f4ae8ce87b/Krůtí maso zapečené s květákem a brokolicí.jpg)
Krůtí maso zapečené s květákem a brokolicí
Ingredience
- krůtí prsa: 150 g
- květák: 200 g
- brokolice: 100 g
- žampiony: 2 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- vejce: 2 ks
- mozzarella: 50 g
- čedar: 50 g
- muškátový oříšek - mletý
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí maso zapečené s květákem a brokolicí - recept
Brokolici s nakrájeným květákem vložíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Poté zeleninu scedíme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli a žampiony nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli a žampiony. Přidáme nasekaný česnek a krůtí maso, které necháme zatáhnout. Vejce prošleháme vidličkou, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme muškátový oříšek. Mozzarellu nakrájíme na plátky a čedar nastrouháme.
Krůtí maso přidáme do zapékací mísy k zelenině, vlijeme vajíčka a promícháme. Poklademe plátky mozzarelly a zasypeme čedarem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Necháme zapékat zhruba 10 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.