Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečený květák s bramborem Hlavní jídla
26. 01. 2018 Přečteno: 31283x

Zapečený květák s bramborem

Ingredience
- +
  • květák: 1 ks
  • brambory: 4 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • anglická slanina: 80 g
  • smetana ke šlehání: 150 ml
  • čedar: 150 g
  • máslo
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zapečený květák s bramborem - recept

Brambory nakrájíme na plátky asi půl centimetru tlusté, vložíme do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. K bramborám přidáme na růžičky rozebraný očištěný květák a vaříme dalších asi 8 minut do poloměkka

Na pánvi orestujeme nakrájenou anglickou slaninu. Jakmile pustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájený česnek a odstavíme. 

Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme, na ně dáme vrstvu květáku, opět osolíme a opepříme a posypeme slaninou s cibulkou. Vše zalijeme smetanou a pečeme na 190 °C asi 30 minut. V polovině pečení posypeme zapečený květák s bramborem strouhaným čedarem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 53 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

gratinovane-brambory-s-tymianem.jpg Hlavní jídla

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo, lístky tymiánu a nastrouhaný parmazán. Zapékací misku vymažeme sádle. Osolené a opepřené…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Loukomades

Dezerty: Loukomades

Nejprve si připravte kvásek z vlažné vody, mléka a sušeného droždí. Ten nechte vzejít na teplém místě. Mezitím si…

Pečenáče

Předkrmy a chuťovky: Pečenáče

Ryby očistíme, naporcujeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku, opět v hladké mouce a smažíme…

Rybí polévka z kapra

Polévky: Rybí polévka z kapra

Kapra bez vnitřností nakrájíme na větší kusy, propláchneme, vložíme do hrnce s kusy zeleniny a zalijeme vodou tak,…