Fazolová polévka s uzeným masem
Ingredience
- bílé fazole: 150 g
- menší brambora: 1 ks
- uzené maso: 30 g
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- stroužky česneku: 3 ks
- sádlo: 30 g
- hladká mouka: 1 PL
- sůl
- pepř
- majoránka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Fazolová polévka s uzeným masem – recept
Večer předem si zamočíme fazole. Druhý den je slejeme, zalejeme čerstvou vodou a dáme vařit. Až brambory změknou, přidáme na kostky nakrájenou bramboru a kořenovou zeleninu. Vaříme.
Mezitím si uděláme zásmažku. Rozehřejeme sádlo, na kterém opražíme cibulku a uzené maso. Přidáme hladkou mouku a mícháme, dokud nezrůžoví. Zásmažku přidáme do polévky a vaříme asi 15 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek, majoránku. Dochutíme solí a pepřem.
Fazolovou polévku s uzeným masem podáváme s žitným chlebem. Někde se do polévky přidávají i nudle.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.