Kuřecí prsa v jogurtu
Ingredience
- kuřecí prsa: 500 g
- řecký jogurt: 200 ml
- česnek - stroužky: 2 ks
- citronová šťáva: 1 PL
- sušený tymián: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí prsa v jogurtu – recept
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, rozkrojíme napůl a lehce naklepeme. Smícháme řecký jogurt, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a tymián. Ochutíme solí a pepřem a takto připravenou marinádou potřeme připravené maso. Nachystaná kuřecí prsa v jogurtu dáme do ledničky uležet alespoň na dvě až tři hodiny, ideální je však nechat maso v chladu přes noc. Lépe tak nasaje všechny ingredience a bude krásně šťavnaté.
Druhý den pak maso vyndáme z marinády a necháme ji okapat. Rozpálíme si gril a maso pečeme do doby, než je na povrchu hezky zlatavé. Kuřecí prsa v jogurtu servírujeme ihned z grilu, doplníme je grilovanou zeleninou nebo oblíbeným zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.