Králičí rillettes [rijet]
Ingredience
- králičí stehna: 3 ks
- slanina: 100 g
- menší cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- bílé víno: 250 ml
- jalovec - kuličky: 2 ks
- pepř - kuličky: 3 ks
- tymián - snítek: 1 ks
- rozmarýn: 1 ks
- bobkový list: 1 ks
- kachní sádlo: 100 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Králičí rillettes – recept
Králičí stehna osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, na které slaninu s králíkem orestujeme. Ve větším hrnci svaříme 600 ml vody s bílým vínem, přidáme cibuli s kořením a tymiánem. Do hrnce přidáme králičí stehna. Přivedeme k varu a necháme dusit asi 2 hodiny. Maso by mělo jít dobře od kosti.
Vychladlé králičí stehna obereme a maso najemno natrháme. V pánvi rozpustíme sádlo, postupně do něj přidáváme králičí maso. Nakonec vmícháme nasekaný rozmarýn a drcený česnek. Dochutíme solí a pepřem.
Králičí rillettes uchováváme v uzavíratelné sklenici v ledničce. Podáváme s rozpečeným pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.