class="western">Dýňová polévka s kokosovým mlékem – recept
Dýni oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme dýňová semínka. Dýňovou dužinu pokrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme cibulku. Jakmile cibule začne zlátnout, přidáme dýni a česnek. Restujeme asi 3 minuty, zasypeme zázvorem a kurkumou a poté zalejeme zeleninovým vývarem. Do hrnce přidáme pomerančovou kůru, chilli papričku, citronovou šťávu a vaříme do změknutí dýně. Vyjmeme chilli papričku a rozmixujeme tyčovým mixérem. Do polévky zamícháme kokosové mléko a dochutíme solí a pepřem.
Dýňovou polévku s kokosovým mlékem podáváme s opečenou bagetkou.
Dýni oloupeme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Ty naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby na 200 °C. Mezitím si nakrájíme šalotku, nasekáme…
Bagety podélně rozpůlíme, spodní polovinu poklademe šunkou, na plátky nakrájenými rajčaty, mozzarellou, tenkými kolečky červené cibule a lístky bazalky. Přiklopíme druhou polovinou bagety, celý povrch jemně…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.