Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jíška do polévky Polévky
04. 09. 2017 Přečteno: 2548x

Jíška do polévky

Ingredience
- +
  • máslo: 1 PL
  • hladká mouka: 30 g 
  • voda nebo vývar na rozmíchání 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Jíška do polévky – recept

Rozehřejeme si pánev s tukem. Pokud se to hodí, můžeme přidat najemno nasekanou cibulku a zpěnit ji. Není to však vhodné do všech typů polévek a omáček. Ve chvíli, kdy omastek pění, začínáme přidávat mouku a stále mícháme, aby nedošlo k připálení jíšky, nebo aby se nám neopražila moc rychle. Jíšku nikdy nesmíme pražit až do ztmavnutí! Stala by se tak hořkou a nepoživatelnou. Nyní jíšku zředíme buď vlažnou nebo studenou vodou, nebo zeleninovým vývarem a necháváme vařit zhruba 5-10 minut, aby všechny látky se škrobnatým charakterem změkly a lépe se trávily. Pozor ale na to, abychom jíšku nezalili horkou vodou. Utvořily by se v ní potom hrubky a nebyla by hladká.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Sádlové cukroví

Sádlové cukroví

Prosátou mouku smícháme s rovněž prosátým cukrem a zapracujeme změklé sádlo. Vytvoříme hladké těsto, které necháme asi 3 hodiny odpočinout v lednici. Rukama vyválíme malé kuličky, které klademe na plech…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Houbový guláš

Hlavní jídla: Houbový guláš

Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a podusíme na cibulce. Zasypeme červenou paprikou, zaprášíme lžicí mouky,…

Croquembouche

Dezerty: Croquembouche

Vodu dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo a přivedeme k varu. Když začne voda vřít, přidáváme hladkou mouku za…

Domácí pařížský salát

Saláty: Domácí pařížský salát

Salám nakrájíme na nudličky, stejně tak okurky. Cibuli nasekáme najemno, přidáme hrášek a majonézu a vše…

Žloutkový krém na dort

Dezerty: Žloutkový krém na dort

Polovinu mléka a všechen cukr pozvolna přivedeme k varu. Druhou polovinu mléka smícháme se žloutky a moukou a…