Kleftiko
Ingredience
- jehněčí kýta : 2 plátky
- olivový olej: 3 lžíce
- cibule : 1 ks
- citronová šťáva: 1 lžíce
- nasekané čerstvé oregano dle chuti
- bílé suché víno: 50 ml
- sůl a pepř dle chuti
- větší brambory: 2 ks
- česnek: 2 stroužky
- bobkový list : 2 ks
- sýr feta: 50 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kleftiko – recept
Začněte nejprve tím, že si připravíte marinádu z citronové šťávy, olivového oleje (1 lžíce), suchého bílého vína, nasekaného oregana, soli a mletého pepře. Směsí pak přelijte plátky masa umístěné v misce, překryjte fólií a nechte marinovat ideálně přes noc. Postačí však i dvě až tři hodiny. Dále si oloupejte brambory, omyjte je a naplátkujte. Ty pak ochuťte v míse solí, zbylým oreganem a zakápněte i olejem. K ruce si nyní vezměte dva pláty pečícího papíru a doprostřed každého z nich navrstvěte několik plátků ochucených brambor. Na ty pak položte plátek marinovaného masa, posypte nasekaným česnekem, cibulí, přidejte pár kostiček sýru feta, bobkový list a pečlivě suroviny zabalte do balíčku. Pokrm pečte v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny při teplotě 160 stupňů Celsia. Podávejte horké. Přejeme vám dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.