Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kleftiko Hlavní jídla
03. 03. 2022 Přečteno: 2242x

Kleftiko

Ingredience
- +
  • jehněčí kýta : 2 plátky
  • olivový olej: 3 lžíce
  • cibule : 1 ks
  • citronová šťáva: 1 lžíce
  • nasekané čerstvé oregano dle chuti
  • bílé suché víno: 50 ml
  • sůl a pepř dle chuti
  • větší brambory: 2 ks
  • česnek: 2 stroužky
  • bobkový list : 2 ks
  • sýr feta: 50 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Kleftiko – recept

Začněte nejprve tím, že si připravíte marinádu z citronové šťávy, olivového oleje (1 lžíce), suchého bílého vína, nasekaného oregana, soli a mletého pepře. Směsí pak přelijte plátky masa umístěné v misce, překryjte fólií a nechte marinovat ideálně přes noc. Postačí však i dvě až tři hodiny. Dále si oloupejte brambory, omyjte je a naplátkujte. Ty pak ochuťte v míse solí, zbylým oreganem a zakápněte i olejem. K ruce si nyní vezměte dva pláty pečícího papíru a doprostřed každého z nich navrstvěte několik plátků ochucených brambor. Na ty pak položte plátek marinovaného masa, posypte nasekaným česnekem, cibulí, přidejte pár kostiček sýru feta, bobkový list a pečlivě suroviny zabalte do balíčku. Pokrm pečte v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny při teplotě 160 stupňů Celsia. Podávejte horké. Přejeme vám dobrou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jehneci-hrbet-na-tymianu-a-rozmarynu.jpg Hlavní jídla

Jehněčí hřbet na tymiánu a rozmarýnu

Jehněčí hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu nasekáme nadrobno a potřeme jimi celý jehněčí hřbet. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso zprudka ze všech stran orestujeme…

jehneci-kyta.jpg Hlavní jídla

Jehněčí kýta na zelenině

Smícháme na velmi drobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, polovinu rozmarýnu, tymiánu a šalvěje, trochu soli a pepře. Do masa uděláme několik zářezů a tuto směs do nich prsty vetřeme. Jehněčí kýtu…

jehneci-gulas.jpg Hlavní jídla

Jehněčí guláš

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat do hluboké pánve. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji osmahnout do zlatova. Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do pánve, osolíme, opepříme,…

jehneci-na-cesneku.jpg Hlavní jídla

Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc. …

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Domácí celozrnné bagety

Přílohy: Domácí celozrnné bagety

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut…

Houbová smaženice

Předkrmy a chuťovky: Houbová smaženice

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozpálíme máslo, opečeme najemno nakrájenou cibuli a ke konci…

Salát s krůtím masem

Saláty: Salát s krůtím masem

Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Zeleninu umyjeme a pokrájíme. Mrkev nakrájíme na tenké…

Plněná sekaná s vejcem

Hlavní jídla: Plněná sekaná s vejcem

Polovinu vajec uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme asi 15 minut…