Jehněčí guláš
Ingredience
- jehněčí plec vykostěná: 400 g
- paprika červená: 1 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- slanina: 50 g
- masový vývar: 200 ml
- zakysaná smetana: 125 ml
- rajčatový protlak: 1 PL
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- kmín mletý
- rozmarýn
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jehněčí guláš – recept
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat do hluboké pánve. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji osmahnout do zlatova. Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do pánve, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a ze všech stran orestujeme. Maso posypeme sladkou paprikou a špetkou mletého kmínu, přidáme rajčatový protlak, omytou snítku rozmarýnu, zalejeme vývarem a vaříme asi 30 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, krátce povaříme, vlijeme vyšlehanou zakysanou smetanu a ještě 10 minut povaříme.
Jehněčí guláš podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.