Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jehněčí guláš Hlavní jídla
23. 05. 2018 Přečteno: 7691x

Jehněčí guláš

Ingredience
- +
  • jehněčí plec vykostěná: 400 g
  • paprika červená: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • slanina: 50 g
  • masový vývar: 200 ml
  • zakysaná smetana: 125 ml
  • rajčatový protlak: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • kmín mletý
  • rozmarýn

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Jehněčí guláš – recept

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat do hluboké pánve. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji osmahnout do zlatova. Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do pánve, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a ze všech stran orestujeme. Maso posypeme sladkou paprikou a špetkou mletého kmínu, přidáme rajčatový protlak, omytou snítku rozmarýnu, zalejeme vývarem a vaříme asi 30 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, krátce povaříme, vlijeme vyšlehanou zakysanou smetanu a ještě 10 minut povaříme.

Jehněčí guláš podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kureci-gulas.jpg Hlavní jídla

Kuřecí guláš

Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a promícháme s rajčatovým protlakem. Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém dozlatova…

veprovy-gulas-z-plecka.jpg Hlavní jídla

Vepřový guláš z plecka

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme…

gulas-z-kurecich-srdicek.jpg Hlavní jídla

Guláš z kuřecích srdíček

Srdíčka odblaníme a očistíme od tuku, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme cibuli do tmava, přidáme srdíčka, orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme…

gulasova-polevka-s-parkem.jpg Hlavní jídla

Gulášová polévka s párkem

Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme.  V hrnci na sádle orestujeme zvolna cibuli do tmavě hněda. Zaprášíme paprikou…

gulasova-polevka-z-mleteho-masa.jpg Hlavní jídla

Gulášová polévka z mletého masa

Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a osmažíme na něm cibuli dohněda. Přidáme mleté maso a necháme do krátce…

Tip na recept

Silný hovězí vývar z kostí

Silný hovězí vývar z kostí

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na poloviny. Všechny hovězí kosti a také zeleninu rozprostřeme na plech a dáme opéct do trouby na 15 - 20 minut. Vše přemístíme do…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Domácí jablečný džus

Nápoje: Domácí jablečný džus

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky. V hrnci jablka podlijeme vodou a dusíme doměkka.…

Plněná vejce

Předkrmy a chuťovky: Plněná vejce

Vajíčka uvaříme natvrdo. Oloupeme a podélně je rozkrojíme. Vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Ke žloutkům přidáme…

Pekingská polévka

Polévky: Pekingská polévka

Kuřecí prsa a kuřecí skelet vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a uvaříme, až je maso úplně měkké. Vývar i…

Rybí pomazánka

Pomazánky: Rybí pomazánka

Rybí maso osolíme, opepříme, dáme na pánvičku a nasucho opražíme. Jakmile se zatáhne, zalijeme trochou vody,…