Kuřecí guláš
Ingredience
- kuřecí stehenní maso: 400 g
- cibule: 1 ks
- kuřecí vývar: 400 ml
- rajčatový protlak: 30 g
- rajčata: 2 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- paprika: 1 ks
- oblíbené bylinky
- olej
- sůl
- pepř
- mletá paprika
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí guláš – recept
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a promícháme s rajčatovým protlakem. Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém dozlatova osmažíme cibuli. Poté přidáme česnek, rajčata a nakrájenou papriku. Asi 5 minut podusíme. Do hrnce hodíme maso s protlakem. Necháme zatáhnout a zalejeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a bylinkami. Vaříme asi 10 minut.
Kuřecí guláš podáváme s čerstvým pečivem nebo těstovinami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.