Rajčatové čatní
Ingredience
- rajčata: 1 kg
- třtinový cukr: 70 g
- bobkový list: 2 ks
- strouhaný zázvor: 1 KL
- chilli paprička: 1 KL
- vinný ocet: 50 ml
- kousek skořicové kůry
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, najemno nakrájíme a vložíme do hrnce společně s ostatními surovinami. Pomalu všechny ingredience dusíme, dokud směs nezhoustne. Nezapomeneme občas promíchávat, aby se rajčatové čatní nepřipálilo. Jakmile dosáhneme požadované hustoty, směs přemístíme do připravených sklenic. Volíme raději menší, abychom při otevření spotřebovali rajčatové čatní všechno. Zaděláme víčky a otočíme dnem vzhůru, dokud čatní nevychládne.
Rajčatové čatní můžeme obohatit různými ingrediencemi, nemusíme se bát experimentovat.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Smícháme cukr s octem a přivedeme k varu. Mícháme, aby se nám směs nepřipálila. Poté nakrájíme mango na malé kousky a přidáme do hrnce. Následně přidáme všechny další ingredience a za stálého míchání vaříme do…
Každé rajče nožem nejprve lehce nařízneme do kříže. Všechny rajčata potom přesuneme do velké mísy a zalijeme je horkou vodou. Necháme v míse zhruba 7…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Začněte tím, že si do menšího rendlíku nalijete asi 60 ml mléka a v něm krátce (asi 10 až 15 minut) povaříte…
Z 280 g cukru a vajec vyšleháme hladkou směs, do které postupně přidáváme moukou smíchanou s kypřícím práškem.…
Do kefíru pomocí metličky zašleháme vejce a špetku soli, postupně zašleháme i mouku po lžících, jedlou sodu a cukr…
Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.