Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Losos s hořčičnou omáčkou Hlavní jídla
22. 09. 2017 Přečteno: 4878x

Losos s hořčičnou omáčkou

Ingredience
- +
  • losos: 400 g
  • kopr: 2 PL
  • citrónová šťáva: 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • Na omáčku:
  • med: 1 KL
  • malý žloutek: {1}
  • dijonská hořčice: 1 PL
  • bílé víno: 1 PL
  • olivový olej: 3 PL
  • sůl
  • pepř
  • ocet 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Losos s hořčičnou omáčkou – recept

Čerstvého lososa omyjeme, osušíme, zbavíme kůže a rozdělíme na stejné porce. Jednotlivé filety z lososa pak vložíme do mísy nebo pekáče, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme olivový olej a čerstvý, natrhaný kopr. Lososa necháme několik hodin marinovat. Poté ho opečeme na rozpálené pánvi nebo v troubě do růžova. 

Na omáčku si smícháme hořčici, med, víno a žloutek a ušleháme metlou. Osolíme, opepříme a postupně přimícháváme olivový olej. Přidat můžeme i zbylý kopr. Popřípadě dochutíme octem. Losos s hořčičnou omáčkou se dá ale připravit i ve zdravější variantě. Stačí smíchat 1 lžičku mleté hořčice, zakysanou smetanu a asi 100 g lučiny. 

Losos s hořčinou omáčkou je nejlepší s vařeným bramborem, plátkem citronu a čerstvou petrželkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

medovo-horcicova-marinada.jpg Hlavní jídla

Medovo-hořčicová marináda na kuřecí maso

Hořčici smícháme s mletou paprikou a medem, osolíme, opepříme, směs zalijeme olejem a důkladně promícháme. Do nádoby nalijeme polovinu marinády, položíme na ni omyté a osušené maso, zalijeme druhou polovinou a…

medovo-horcicna-zalivka-na-salat.jpg Hlavní jídla

Medovo-hořčičná zálivka na salát

Jednodušší už to být nemůže. Veškeré ingredience na zálivku dáme do zavařovací sklenice, uzavřeme víčkem a důkladně protřepeme, až se všechny složky propojí.  Medovo-hořčičná zálivka na salát se může…

Tip na recept

Bezová šťáva

Bezová šťáva

Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme citróny, kyselinu citrónovou a necháme 24 hodin zakryté…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Domácí mátová zmrzlina s čokoládovými vločkami bude výtečná!

Dezerty: Domácí mátová zmrzlina

Nejprve si do menšího hrnce vlijte plnotučné mléko a vložte do něj nasekané lístky máty peprné. Také přisypte…

Sýrová pomazánka s fetou

Pomazánky: Sýrová pomazánka s fetou

Sýr feta rozdrobíme a pomocí vidličky rozetřeme společně se smetanovým sýrem, řeckým jogurtem a trochou olivového…

Pomazánka z tresčích jater

Pomazánky: Pomazánka z tresčích jater

Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšleháme. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme,…

Ratatouille

Přílohy: Ratatouille

Lilky nakrájíme na tenká kolečka, osolíme, necháme 20 minut “vypotit”, omyjeme a ubrouskem osušíme. Na stejně…