Dalmátské čufty s rajskou omáčkou
Ingredience
- mleté maso: 250 g
- cibule: 1 ks
- rohlík: 1 ks
- vejce: 1 ks
- konzerva drcených rajčat: 1 ks
- sterilované okurky: 2 ks
- smetana: 50 ml
- zelená paprika: 1 ks
- celý pepř: 3 ks
- bobkový list: 1 ks
- nové koření: 2 ks
- olej
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dalmátské čufty s rajskou omáčkou – recept
Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme vajíčko. Rohlík nakrájíme, namočíme do vody na 5 minut, vyždímáme a přidáme k masu. Utvoříme šišky, které opečeme na oleji a dáme stranou. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme drcená rajčata a koření, čufty vrátíme na pánev a podusíme asi 30 minut. 10 minut před koncem dušení přidáme na proužky nakrájenou papriku. Na konec vytáhneme koření, vmícháme smetanu, nadrobno nakrájené okurky a necháme chvíli provařit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.