Hanácký salát z červeného zelí
Ingredience
- červené zelí (i sterilované): 250 g
- strouhaný křen: 1 PL
- bílý jogurt: 80 g
- majonéza: 2 PL
- olej: 1 KL
- cukr: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hanácký salát z červeného zelí - recept
Červené zelí bnakrájíme na co nejtenčí proužky, nebo můžeme použít již nakrájené zelí sterilované. Smícháme s křenem, bílým jogurtem a majonézou, přidáme trochu oleje, cukr, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Podle chuti můžeme přidat i oblíbené bylinky, např. kopr, pažitku apod.
Hanácký salát z červeného zelí necháme odležet v lednici, ideálně několik hodin. Podáváme s pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.