Vepřová líčka na víně
Ingredience
- vepřová líčka: 350 g
- suché červené víno: 300 ml
- povidla: 1 PL
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- malý celer: 1 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- jalovec: 3 ks
- nové koření: 2 ks
- bobkový list: 1 ks
- rozmarýn: 1 KL
- perníkové koření: 1 KL
- řepkový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřová líčka na víně – recept
Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na klínky, česnek nasekáme, mrkev a petržel pokrájíme na širší kolečka a celer na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zprudka orestujeme maso. Poté ho vyndáme. Přidáme do hrnce kapku oleje a orestujeme kořenovou zeleninu. Když začne chytat barvu přidáme cibuli, česnek a restujeme do zlatova. Do hrnce vrátíme maso, podlejeme červeným vínem, které necháme odpařit. Přidáme povidla a perníkové koření. Maso podlejeme vodou a necháme pod pokličkou dusit asi 3 hodiny do změknutí.
Vepřová líčka na víně podáváme s bramborovými lupínky, kaší nebo špekovými knedlíky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.