Kachní ragú s bramborovými noky
Ingredience
- pečené kachní maso: 150 g
- kachní prso: 1 ks
- kachní sádlo: 1 PL
- červené víno: 100 ml
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- řapíkatý celer: 50 g
- fenykl: 50 g
- vývar: 100 ml
- uvařené bramborové noky: 250 g
- tymián - snítek: 1 ks
- petrželová nať: 1 PL
- parmazán
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kachní ragú s bramborovými noky - recept
Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní sádlo a osmažíme na něm na kostky nakrájenou mrkev, celer, fenykl a cibuli. Restujeme dozlatova. Poté přidáme snítek tymiánu, červené víno a necháme zredukovat asi na polovinu.
V druhé pánvi zprudka ze všech stran osmažíme kachní prso, poté jej vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme asi 15 minut.
Do ragú přidáme vývar a natrhané kachní maso. Dusíme asi 10 minut do změknutí zeleniny. Nakonec vmícháme uvařené bramborové noky, nasekanou petrželovou nať. Osolíme a opepříme.
Kachní ragú s bramborovými noky podáváme s nakrájeným kachním prsem upečeným dorůžova a parmazánovými hoblinami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.