Fenyklová polévka
Ingredience
- čerstvý fenykl: 2 ks
- šalotka: 2 ks
- brambory: 1 ks
- anglická slanina - plátky: 4 ks
- smetana ke šlehání: 80 ml
- zeleninový vývar: 600 ml
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Fenyklová polévka - recept
Z fenyklu odstraníme zelené stonky a překrájíme ho na menší kousky. Na troše oleje necháme nakrájenou anglickou slaninu pustit trochu tuku, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, fenykl a orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a vaříme 25 - 30 minut doměkka. Polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a krátce prohřejeme.
Fenyklová polévka se může podávat s chlebovými krutony, bylinkami nebo nastrouhaným sýrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.