Vaječná tlačenka
Ingredience
- vejce natvrdo : 6 ks
- sklenice zeleniny nakládané ve sladkokyselém nálevu (může být Moravanka) : 1 sklenice
- sůl a mletý pepř dle chuti
- šunkový salám vcelku cca : 100 g
- želatina na vaječnou tlačenku : 1 balíček
- voda: 150 ml
- majonéza vrchovaté : 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na vaječnou tlačenku
Nejprve si oloupejte vajíčka vařená natvrdo, poté je nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Dále si k ruce vezměte šunkový salám a též jej pokrájejte na menší kostky. Nakonec ještě stejným způsobem nakrájejte scezenou zeleninu naloženou ve sladkokyselém nálevu (nálev nevylévejte a ponechejte na potom). Všechny tyto ingredience smíchejte v míse a dejte stranou. Nyní si převařte asi 150 ml vody – jakmile se uvaří, ještě vroucí ji nalijte na prášek z želatiny, který jste nasypali do misky. Také po chvíli přilijte nálev ze zeleniny a řádně směs míchejte po celou dobu. Nakonec želatinovou hmotu nalijte na směs šunky, vajec a zeleniny. Dobře opět promíchejte, přidejte majonézu, a nakonec dochuťte pepřem a solí. Vše vylijte ideálně do silikonové formy, překryjte potravinovou fólií a nechte tuhnout v lednici. Po několika hodinách vajíčkovou tlačenku vyjměte a podávejte nakrájenou s pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.