Vaječná omeleta s hráškem
Ingredience
- vejce: 4 ks
- hrášek - hrst: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- parmazán: 1 PL
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vejce prošleháme s nadrobno nasekanou cibulkou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce necháme rozpustit máslo a vlijeme vajíčka. Necháme lehce probublat, následně dřevěnou špachtlí shrneme okraje směrem ke středu pánve. Chvíli je tak necháme, pak přidáme v osolené vodě uvařený hrášek.
Vaječná omeleta s hráškem se připravuje do tužší konzistence, ovšem místy by měla vejce zůstat i přesto vláčná. Podává se ještě teplá, jako příloha může být bageta či celozrnné pečivo.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Mražený hrášek necháme změknout. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Když začne cibule hnědnou přidáme česnek, necháme rozvonět a nasypeme do hrnce hrášek…
Rýži několikrát propláchneme. Do hrnce nalejeme olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Vsypeme rýži a asi 10 minut za stáleho míchání restujeme. Poté přidáme nasekaný česnek a víno,…
Rozmrazený hrášek orestujeme na olivovém oleji. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu al dente v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme a ihned promícháme s bazalkovým pestem. Přidáme osmažený hrášek,…
Na olivovém oleji orestujeme šalotku. Přidáme kari pastu, zalejeme trochou vody a důkladně zamícháme. Necháme chvilku rozvonět. Poté do hrnce přidáme mražený hrášek a asi 2 minuty pod pokličkou podusíme.…
V hrnci na troše oleje necháme rozpustit máslo a zpěníme na něm bílou část jarní cibulky. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a po 1 minutě hrášek a zelenou část cibulky. Zalijeme horkým vývarem a povaříme asi 5…
Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat v cedníku. Na fazolovou pomazánku samozřejmě můžeme použít i uvařené bílé fazole. Ořechy nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Všechny ingredience rozmixujeme (ne…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Rotoped je skvělá záležitost, chce to ale hodně vůle na něm doma cvičit. U nás doma to vždycky dopadlo věšákem...
Tolik tuku na 40 g mouky je nesmysl, zvláště u těsta, do kterého dáme 200 g ořechů - to by v troubě neudrželo ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Mléko, smetanu, zrníčka i lusk přivedeme…
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na oleji, zalijeme smetanou a necháme mírně zredukovat.…
Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a krátce povaříme (až se všechen cukr rozpustí) a necháme vychladnout.…
Špenát spaříme a vymačkáme z něj co nejvíce vody. Necháme vychladnout a nakrájíme najemno. Sýr, parmazán, sůl a…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.