Hráškový krém s mátou
Ingredience
- mražený hrášek: 300 g
- čerstvá máta - hrst: 1 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- olivový olej: 1 PL
- kokosové mléko: 100 ml
- limetková šťáva
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hráškový krém s mátou – recept
Mražený hrášek necháme změknout. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Když začne cibule hnědnou přidáme česnek, necháme rozvonět a nasypeme do hrnce hrášek. Asi 2 minuty restujeme. Zalejeme zeleninovým vývarem a 5 minut povaříme. Lístky máty nasekáme a přidáme je do polévky. Hráškový krém s mátou rozmixujeme. Nakonec vlijeme kokosové mléko, dochutíme solí, pepřem a limetkovou (případně citronovou) šťávou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.