![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kuřecí rizoto s hráškem](/img/clanky/744ac7a3f4cfda7953c33c2ef3dd6f54/kureci-rizoto-s-hraskem.jpg)
Kuřecí rizoto s hráškem
Ingredience
- kuřecí maso: 200 g
- rýže - hrnek: 1 ks
- cibule: 1 ks
- mražený nebo čerstvý hrášek: 200 g
- kuřecí vývar: 500 ml
- bílé víno: 100 ml
- česnek - stroužky: 2 ks
- máslo: 1 PL
- olivový olej: 2 PL
- parmazán: 100 g
- máslo na dokončení
- čerstvý tymián
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí rizoto s hráškem – recept
Rýži několikrát propláchneme. Do hrnce nalejeme olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Vsypeme rýži a asi 10 minut za stáleho míchání restujeme. Poté přidáme nasekaný česnek a víno, které necháme zcela odpařit.
Přidáme trochu vývaru a mícháme. Tento postup opakujeme do změknutí rýže zhruba 10 - 20 minut. Hrášek zalejeme vařící vodou a následně jej prudce zchladíme v ledové vodě. Poté jej před koncem přidáme do rizota společně s lístky čerstvého tymiánu. Promícháme.
Ihned po uvaření do kuřecího rizota s hráškem přidáme nastrouhaný parmazán a 2 lžíce másla. Důkladně promícháme a podáváme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.