

























Mrkvové karbanátky
Ingredience
- větší mrkev: 2 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- vejce: 2 ks
- petrželka
- máslo
- ovesné vločky
- olej
- majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme ji zlehka na másle. Necháme vychladnout. Ovesné vločky smícháme společně s mrkví, s najemno nakrájenou cibulí a ptrželkou, prolisovaným česnekem a vejci. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pokud by se nám vzniklé těsto zdálo příliš řídké, můžeme zahustit vločkami. Necháme 20 minut uležet, aby vločky nasákly tekutinu.
Namočenýma rukama pak vytváříme karbanátky. Ty skládáme do pekáče, který si předem vyložíme pečícím papírem a potřeme trochou oleje. Mrkvové karbanátky pečeme asi 40 minut při 180 °C. V polovině pečení karbanátky otočíme. Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kašenebo zeleninový salát.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř a trochu majoránky. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které pokládáme do pekáče vymazaného…
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháme je a necháme vychladnout. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, poklademe tenkými plátky…
Mleté krůtí maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a petrželkou, prolisovaným česnekem, trochou soli a pepře. Důkladně promícháme a necháme v lednici asi 30 minut odpočinout.…
Pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě, přikryjeme pokličkou a necháme dojít asi 20 minut. Pohanku scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, prolisovaným česnekem, vejci a kořením. Ze…
Mleté krůtí maso smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou šalotkou a petrželkou, majoránkou, tymiánem, solí, pepřem a lžičkou oleje. Přisypeme trochu strouhanky, propracujeme a necháme asi 30…
Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat v cedníku. Na fazolovou pomazánku samozřejmě můžeme použít i uvařené bílé fazole. Ořechy nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Všechny ingredience rozmixujeme (ne…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
To je sice hezké, ale nepíšete u těch klobás, kolik gramů se této směsi použije například na 10 kg díla. Asi b...
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Zázvor očistíme a nastrouháme, česnek nasekáme. Z chilli papričky odstraníme…
Šunku nakrájíme velmi najemno a nebo rozmixujeme v mixéru. Smetanu ušleháme dotuha a opatrně do ní vmícháme šunku.…
V míse vyšleháme vejce s cukrem mixérem do pěny. Přidáme mascarpone, mletou kávu a espresso (pro intenzivnější…
Brambory vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut do měkka (podle velikosti brambor). Když…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.