Salát z řapíkatého celeru
Ingredience
- řapíkatý celer: 3 ks
- malý bulvový celer: 1 ks
- kyselé jablko: 1 ks
- majonéza: 3 PL
- vlašské ořechy - hrst: 2 ks
- citronová šťáva
- mletý bílý pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme jadřinců a připravíme z nich tenké plátky, které zastříkneme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Majonézu a zakysanou smetanu vymícháme metličkou, dochutíme cukrem, pepřem, solí a citronovou šťávou. Do takto připravené zálivky vmícháme celer, jablka a ořechy, aby došlo ke snoubení chutí a vznikl salát nazývaný také jako salát Waldorf.
Salát z řapíkatého celeru uložíme do lednice a necháme lehce uležet. Podáváme jako výtečný předkrm nebo přílohu.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Řapíkatý celer pokrájíme na malé kostky a uvaříme jej do měkka v osolené vodě. V míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a zakápneme citronovou šťávou. Kuřecí prsa…
Oloupané jablko nastrouháme, pomeranč nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s celerem a vlašskými ořechy. Přidáme majonézu, zakápneme citronovou šťavou a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Celerový…
Oloupaný celer nakrájíme na menší kostky, v míse smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Celer upečeme při teplotě 180 °C asi 40 - 50 minut doměkka. Na…
Celer zbavíme konců a oloupeme, jablka zbavíme jadřinců, pomeranč slupek. Množství zázvoru zvolíme podle chuti a oškrábeme ho obrácenou stranou kávové lžičky, abychom přišli o co nejmenší část kořene. Vše…
Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Tolik tuku na 40 g mouky je nesmysl, zvláště u těsta, do kterého dáme 200 g ořechů - to by v troubě neudrželo ...
Paní Bělínová, to je úžasné
Dobrý den, téměř žádný recept není úplný - v surovinách oproti postupu buď něco chybí nebo přebývá.
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečící mísu vymažeme olivovým olejem, vložíme filety z lososa a očištěný zelený…
Oloupejte si sladký brambor, omyjte jej a pokrájejte na menší kusy. Květák opláchněte a rozdělte na menší růžičky.…
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a smícháme s hrubozrnnou solí. Pekáček nebo zapékací misku vyložíme…
Do vyšší sklenice vložíme pár kostek ledu a limetku nakrájenou na menší kousky. Zalijeme bílým rumem a dolijeme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.