Bramborové pusinky
Ingredience
- brambory typu C: 400 g
- máslo: 1 KL
- mléko: 60 ml
- žloutky: 1 ks
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bramborové pusinky - recept
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vložíme do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut doměkka. Vodu slijeme a brambory společně s máslem rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme ohřáté mléko, osolíme, opepříme a šlehačem vyšleháme na kaši. Do brambor zamícháme špetku muškátového oříšku, žloutky a důkladně promícháme. Na bramborové pusinky použijeme zdobičku na dorty s širším koncem. Pusinky tvoříme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 10 - 15 minut dozlatova.
Bramborové pusinky se hodí jako příloha k masu, rybě i zeleninovým pokrmům.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.