Rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor
Ingredience
- losos bez kůže: 300 g
- menší batáty: 2 ks
- vejce: 1 ks
- citrónová šťáva: 1 PL
- lístky šalvěje: 2 ks
- lístky bazalky: 4 ks
- máslo
- olej na smažení
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor - recept
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháme je a necháme vychladnout. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, poklademe tenkými plátky másla a upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 190 °C asi 10 - 15 minut podle velikosti porcí. Lososa rovněž necháme vychladnout, roztrháme na malé kousky a smícháme s batáty. Přimícháme vejce, trochu soli a pepře, nadrobno nasekanou šalvěj a bazalku.
Ze směsi vytvarujeme karbanátky, které z obou stran osmažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Chceme-li zdravější varinatu, potřeme rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor lehce olejem a upečeme při teplotě 200 °C asi 15 minut dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.