Salát z uzené makrely
Ingredience
- uzená makrela: 1 ks
- větší brambory: 2 ks
- řapíky celeru: 1 ks
- pažitka: 2 PL
- hořčičná semínka: 1 PL
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Salát z uzené makrely - recept
Uzenou makrelu zbavíme hlavy, kůže a kostí, použijeme jen samotné maso. Brambory uvaříme ve slupce doměkka asi 25 minut, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky. Řapíkatý celer nakrájíme na plátky, pažitku nadrobno. Smícháme brambory, vidličkou natrhané rybí maso, celer, pažitku, hořčičná semínka, vše zakápneme trochou olivového oleje a podle chuti osolíme a opepříme.
Salát z uzené makrely podáváme vychlazený, můžeme do něho zamíchat trochu zakysané smetany.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.