Zeleninové ragú
Ingredience
- mladá cuketa: 1 ks
- menší lilek: 1 ks
- červená paprika: 1 ks
- žlutá paprika: 1 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- loupaná rajčata z konzervy: 3 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
- oregano
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zeleninové ragú - recept
Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 20 minut "vypotit". V cedníku ho omyjeme a necháme okapat. Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme také na kostičky, rajčata na menší kousky a česnek prolisujeme.
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a po 1 minutě lilek, cuketu a papriky. Společně orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, ke kterým můžeme přidat i trochu rajčatového pyré (nálevu z konzervy) a oregano. Přikryté dusíme doměkka asi 10 minut.
Zeleninové ragú můžeme podávat s chlebem nebo jako přílohu k masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.