Kakaová roláda se šlehačkou a malinami
Ingredience
- Na těsto:
- cukr moučka: 100 g
- malá vejce: 6 ks
- holandské kakao: 3 PL
- Na krém:
- smetana ke šlehání 33 %: 250 ml
- ztužovač šlehačky: 1 ks
- maliny: 250 g
- Na posypání:
- moučkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kakaová roláda se šlehačkou a malinami - recept
Oddělíme žloutky od bílků, cukr prosejeme přes sítko. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny a přimícháme do nich prosáté kakao. Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru dotuha. Do žloutkové směsi opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem do tenké vrstvy a pečeme na 180 °C asi 8 - 10 minut. Necháme vychladnout. Vychlazenou smetanu se ztužovačem vyšleháme dotuha.
Z vychladlého základu kakaové rolády opatrně sloupneme pečicí papír a "ošklivější" stranu potřeme šlehačkou a posypeme malinami. Roládu opatrně zamotáme a necháme asi 2 hodiny vychladit.
Kakaová roláda se šlehačkou a malinami se nakonec posype moučkovým cukrem přes sítko.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.