Vídeňský bramborový salát
Ingredience
- brambory typu A: 300 g
- šalotka: 1 ks
- hovězí vývar: 120 ml
- olivový olej: 3 PL
- ocet: 2 PL
- kvalitní hořčice
- špetka cukru
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vídeňský bramborový salát - recept
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Zatímco se brambory vaří, připravíme si zálivku. Hovězí vývar přivedeme k varu, přidáme ocet, cukr, hořčici, olej, trochu soli a pepře. Vše svaříme a případně dochutíme podle potřeby.
Teplé nakrájené brambory zalijeme zálivkou, promícháme a necháme vsáknout do brambor. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou šalotku.
Vídeňský bramborový salát podáváme jako přílohu k masu, a to jak teplý, tak i vychlazený.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.