![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Dýňový koláč](/img/clanky/2c553bf5dd2382fb6728d8f3052bbdce/fotolia_118249651_xs.jpg)
Dýňový koláč
Ingredience
- dýně hokkaidó: 500 g
- jablka: 2 ks
- hladká mouka: 170 g
- prášek do pečiva: 1 KL
- máslo: 100 g
- třtinový cukr: 2 PL
- ořechy podle chuti
- citronová kůra
- citronová šťáva
- skořice: 1 KL
- špetka soli
- tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
- moučkový cukr a máta na ozdobu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňový koláč – recept
Dýni omyjeme a zbavíme jader, to samé provedeme i s jablky. Obě dvě suroviny nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce s trochou vody, 3 lžícemi třtinového cukru, kůrou a šťávou z jednoho citronu, lžičkou skořice a společně povaříme doměkka.
Jakmile nám vznikne hustější kaše, je směs hotová. Smícháme mouku, máslo, lžičku prášku do pečiva, špetku soli a 8 lžic vody. Vše důkladně smícháme a prohněteme.
Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na spodek formy rozprostřeme těsto a na něj dáme dýňovou kaši. Posypeme ořechy, pocukrujeme a ozdobíme mátou. Dýňový koláč se peče asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Diskuse k receptu: 2 příspěvky.