Lehký bramborový salát
Ingredience
- brambory typu A {5} ks
- červená cibule {0,5} ks
- zeleninový vývar: 50 ml
- ocet: 1 KL
- hořčice: 1 KL
- vejce natvrdo: 2 ks
- nakládané okurky: 2 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lehký bramborový salát – recept
Salátové brambory uvaříme ve slupce doměkka, následně je ještě teplé krájíme na plátky. Teplé brambory rozložíme do mísy, opepříme, osolíme a zasypeme najemno nakrájenou cibulí.
V teplém vývaru si rozmícháme ocet a hořčici. Třetinou této směsi přelejeme brambory a podle toho, jak rychle budou tekutinu absorbovat, postupně přiléváme. Nakonec brambory posypeme nasekanou jarní cibulkou, přidáme nakrájené vejce natvrdo, na kostičky nakrájené okurky a opatrně vše promícháme. Nakonec zakapeme lehký bramborový salát olivovým olejem a necháme v chladu odležet minimálně jednu hodinu.
Lehký bramborový salát je ideální studenou přílohou k rybám nebo klasickým řízkům.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.