Jambalaya
Ingredience
- vykostěné kuřecí stehno: 200 g
- dlouhozrnná rýže: 170 g
- klobása: 70 g
- červená paprika: 1 ks
- cuketa: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- vývar: 350 ml
- chilli paprička
- olivový olej: 1 KL
- petrželová nať nebo koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jambalaya – recept
Kuřecí stehno nakrájíme, osolíme, opepříme a v hlubší pánvi na oleji prudce osmahneme ze všech stran. Cibuli nakrájíme na kostičky, chilli papričku na jemné proužky, česnek prolisujeme. Maso vytáhneme z pánve a ve výpeku orestujeme nakrájenou zeleninu a klobásu. Přidáme opranou rýži, chvíli orestujeme a přilijeme vývar. Přivedeme k varu, vrátíme maso a pod pokličkou dusíme při mírné teplotě 20 - 30 minut do změknutí rýže. Na talíři jambalayu ozdobíme petrželovou natí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.