Vepřenky z mletého masa
Ingredience
- mleté vepřové maso: 400 g
- starší rohlík: 1 ks
- mléko: 100 ml
- cibule: 1 ks
- petrželka: 1 PL
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- olej
- hořčice
- chléb
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřenky z mletého masa - recept
Rohlík nakrájíme na malé kostičky a namočíme asi na 10 minut do mléka. Vymačkáme, smícháme s mletým vepřovým masem, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, polovinu nadrobno nakrájené cibule a petrželku. Rukama hmotu důkladně promícháme. V pánvi mezitím rozehřejeme olej. Vytvoříme kuličky, které na pánvi stlačíme obracečkou na placky.
Vepřenky z mletého masa osmažíme dozlatova z obou stran. Podáváme s hořčicí, syrovou cibulí nakrájenou na tenká kolečka a chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.