Čokoládový krém z mascarpone
Ingredience
- mascarpone: 500 g
- hořká čokoláda: 200 g
- mléko: 250 ml
- vejce: 2 ks
- cukr: 20 g
- kukuřičný škrob: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čokoládový krém z mascarpone – recept
Dáme ohřívat mléko do hrnce a mezitím vyšleháme vejce s cukrem. Do teplého mléka vmícháme směs vajec s cukrem a kukuřičný škrob. Nastrouháme čokoládu a vmícháme ji k ostatním ingrediencím. Směs přelijeme do mísy a přidáme mascarpone. Vše důkladně vyšleháme. Hotový krém z mascarpone servírujeme v miskách nebo skleničkách poté, co jsme jej nejméně dvě hodiny chladili v lednici. Můžeme jej ozdobit hoblinkami čokolády, čokoládovými trubičkami, nasekanými ořechy nebo šlehačkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.