Rukolové pesto
Ingredience
- 1 hrst rukoly
- ½ hrsti parmazánu
- kešu oříšky
- 1 lžíce olivového oleje
- stroužek česneku
- limetková šťáva
- bazalka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rukolové pesto - recept
Při vytváření pesta budeme potřebovat mixér, skvěle nám poslouží ponorný. Vložíme do něj rukolu, olej, limetkovou šťávu a stroužek česneku. Pokud chceme, můžeme trochu opepřit, ale není to nutné. Rukola je štiplavá a výrazná sama o sobě.
Jakmile rozmixujeme do hladké pasty, ochutnáme. Dle uvážení můžeme dochutit, přidat sýr, ořechy či bazalku. Rukolové pesto je následně připraveno k použití nebo jej můžeme uložit do sklenice a uchovávat v lednici.
Rukolové pesto se skvěle hodí k těstovinám, na bagetku nebo k bruschetám. Nemusíme se bát ani experimentovat s jednotlivými přísadami. Pokud nemáme zrovna kešu oříšky, můžeme nahradit jiným typem. Ať už vlašskými, piniovými nebo makadamovými. Volně můžete také využívat dochucovadla, bylinky a česnek.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.