Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Mrkvová pomazánka Pomazánky
14. 04. 2016 Přečteno: 17011x

Mrkvová pomazánka

Ingredience
- +
  • mrkev: 2 ks
  • ricotta: 1 ks
  • máslo: 1 PL
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Mrkvová pomazánka – recept

Mrkev nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a mrkev na něm orestujeme. Mrkev osolíme a opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Celý proces tepelné úpravy by neměl přesáhnout 5 minut, aby se mrkev nerozvařila. Nakonec můžeme chuť zvýraznit zakápnutím citronovou šťávou.

Orestovanou mrkev necháme vychladnout a pak do ní přidáme ricottu a promícháme. Mrkvová pomazánka se nakonec zakápne olivovým olejem. Pokud nevyhledáváme živočišné produkty, můžeme ricottu nahradit tofu a připravit si tak zcela rostlinnou pomazánku.

Mrkvová pomazánka se podává na oblíbeném pečivu, nejlépe celozrnném. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 36 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Drožďová polévka

Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Kuřecí játra na cibulce

Hlavní jídla: Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra si očistíme, odblaníme, propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme na malé…

Tatarský biftek

Předkrmy a chuťovky: Tatarský biftek

Na tatarský biftek budeme potřebovat opravdu velmi kvalitní a čerstvé hovězí maso ze spolehlivého zdroje. Vzhledem…

Perníčky měkké po upečení

Vánoční cukroví: Perníčky měkké po upečení

Smícháme mouku, cukr, sodu, kakao a koření do perníku a zapracujeme vejce, med a změklé (nebo nastrouhané) máslo.…

Kedlubnová polévka s bramborem

Polévky: Kedlubnová polévka s bramborem

Oloupané kedlubny, brambory a mrkev nakrájíme na menší kostičky, zeleninový vývar ohřejeme, smetanu necháme v…