Zeleninová polévka v parním hrnci
Ingredience
- celer: 100 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- květák - růžičky: 5 ks
- brokolice - růžičky: 5 ks
- voda: 600 ml
- máslo: 2 PL
- bobkový list
- nové koření
- petrželová nať
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zeleninová polévka v parním hrnci - recept
Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a zalejeme zeleninu vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pár kuliček nového koření. Polévku v uzavřeném parním hrnci vaříme 15 minut. Poté odekryjeme víko a hodíme do vývaru umytou brokolici. Vaříme v odekrytém hrnci asi 5 minut, dokud brokolice nezměkne. Neměla by být ale úplně rozvařená. Na závěr přidáme do polévky prolisovaný česnek a podle chuti přidáme sůl a pepř.
Zeleninovou polévku v parním hrnci podáváme s nasekanou čerstvou petrželovou natí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.