Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninová polévka v parním hrnci Polévky
09. 03. 2020 Přečteno: 2589x

Zeleninová polévka v parním hrnci

Ingredience
- +
  • celer: 100 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • květák - růžičky: 5 ks
  • brokolice - růžičky: 5 ks
  • voda: 600 ml
  • máslo: 2 PL
  • bobkový list
  • nové koření
  • petrželová nať
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Zeleninová polévka v parním hrnci - recept

Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a zalejeme zeleninu vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pár kuliček nového koření. Polévku v uzavřeném parním hrnci vaříme 15 minut. Poté odekryjeme víko a hodíme do vývaru umytou brokolici. Vaříme v odekrytém hrnci asi 5 minut, dokud brokolice nezměkne. Neměla by být ale úplně rozvařená. Na závěr přidáme do polévky prolisovaný česnek a podle chuti přidáme sůl a pepř. 

Zeleninovou polévku v parním hrnci podáváme s nasekanou čerstvou petrželovou natí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Chorvatské fritule

Dezerty: Chorvatské fritule

Jablko a bramboru uvaříme v troše vody do měkka a rozmačkáme je na těsto. Přidáme vajíčko, mouku, cukr, skořici,…

Salát s grilovanými kalamáry

Saláty: Salát s kalamáry na grilu

Očištěné kalamáry vložíme do osolené vařící vody. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Poté vodu slejeme a…

Dýňová polévka s mrkví

Polévky: Dýňová polévka s mrkví

Použijeme-li dýni Hokkaidó, pouze ji zbavíme semínek, u ostatních druhů dýní musíme i oloupat slupku. Dýni a mrkev…