Chřestová omáčka
Ingredience
- bílý chřest: 250 g
- menší brambory: 3 ks
- smetana (min. 30 %): 100 ml
- hladká mouka: 1 PL
- zeleninový vývar
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chřestová omáčka – recept
Ve větším hrnci povaříme brambory (oloupané a nakrájené na kostičky) v osolené vodě do poloměkka. Vody dáme tolik, aby hladina sahala asi 2 cm nad brambory. Chřest očistíme, zbavíme dřevnatých konců, rozpůlíme a přidáme k bramborám a spolu vaříme ještě 10 minut.
Rozmícháme mouku se smetanou, přidáme k bramborám a chřestu a krátce povaříme. Omáčku odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby naředíme zeleninovým vývarem, dosolíme a opepříme. Do hotové chřestové omáčky dále můžeme přidat např. čerstvý kopr.
Chřestová omáčka skvěle chutná s brambory a vejcem, můžeme ji použít i na gnocchi.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.