Zeleninové lečo
Ingredience
- papriky (různé druhy): 250 g
- zralá rajčata: 180 g
- cibule: 1 ks
- sladká mletá paprika: 1 PL
- olej: 1 PL
- špetka chilli nebo pálivé papriky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zeleninové lečo - recept
V hrnci rozehřejeme olej a přidáme k němu na měsíčky nakrájenou cibuli. Smažíme, než cibule zezlátne. Potom na chvíli odstavíme a posypeme sladkou paprikou. Pokud máme rádi ostré, bude zeleninové lečo skvělé se lžičkou chilli. Hrnec vrátíme zpátky na teplo a přidáme do něj na proužky nakrájené papriky. Necháme chvíli dusit a přidáme pokrájená rajčata. Osolíme, opepříme a zeleninové lečo vaříme doměkka asi 25 minut, až se voda z rajčat zcela vyvaří. Podáváme s pečivem jako lehký oběd nebo večeři.
Zeleninové lečo pochází původně z Maďarska, kde je známé jako lecsó. V Česku má lečo mnoho obměn. Můžeme si k němu přidat vajíčko a usmažit se zeleninou jako smaženici, případně k němu přidat i libovolnou uzeninu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.