Sýrové fondue
Ingredience
- švýcarský sýr {250} g
- sýr ementál {250} g
- hladká mouka {1,5} PL
- bílý mletý pepř {1/4} KL
- muškátový oříšek {0,5} KL
- stroužky česneku {1,5}
- bílé suché víno {150} ml
- bageta {0,5}
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Sýrové fondue – recept
V míse smícháme oba nastrouhané sýry, hladkou mouku, pepř, muškátový oříšek. Do silnostěnného kastrůlku dáme bílé víno s jemně nasekaným česnekem a na mírném ohni přivedeme k varu. Po hrstech přidáváme sýry a za stálého míchání necháme rozpustit a rozšleháme dohladka. Sýrovou omáčku přesuneme do nádoby na fondue a udržujeme v teple. Namáčíme kousky pečiva, zeleniny nebo masa do teplé sýrové fondue.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.