Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí vanilková zmrzlina Dezerty
15. 05. 2018 Přečteno: 2987x

Domácí vanilková zmrzlina

Ingredience
- +
  • vanilkový lusk: 1 ks
  • žloutky: 5 ks
  • smetana ke šlehání 33 %: 500 ml
  • moučkový cukr: 60 - 80 g
  • vanilkový cukr: 10 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Domácí vanilková zmrzlina - recept

Vanilkový lusk podélně přepůlíme, špičkou nože seškrábneme semínka a smícháme je se smetanou, vanilkovým luskem a oběma cukry. V kastrolku smetanu přivedeme k varu, odstavíme a vmícháme žloutky. Odstraníme vanilkový lusk, přecedíme přes sítko, necháme vychladnout a vlijeme do nádoby vhodné do mrazáku. 

Domácí vanilková zmrzlina se během mrazení musí každých 30 minut po dobu 4 hodin promíchat

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_69430009_xs.jpg Dezerty

Vanilkový krém

400 ml smetany nalijeme do hrnce, přidáme cukr a pomalu zahříváme. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrabeme semínka, která přidáme ke smetaně, stejně tak lusk. Ve zbytku smetany rozšleháme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Rybí závitky se slaninou

Předkrmy a chuťovky: Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut…

Hrachová polévka

Polévky: Hrachová polévka

Hrách propláchneme pod tekoucí vodou, pak jej namočíme do vody a necháme bobtnat, nejlépe přes noc. Díky tomu…

Těstoviny s pečenou zeleninou

Hlavní jídla: Těstoviny s pečenou zeleninou

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente v hodně osolené vodě. Troubu rozehřejeme na 230 °C. Zeleninu…